Kommitté

Mål och inriktning för seniorverksamheten är att stimulera motion,rekreation, social samvaro och tävlingsresultat.

Till seniorkommitténs verksamheter är alla, gamla som nya medlemmar, herrar som fyller 55, resp. damer som fyller 50 år under verksamhetsåret, eller äldre, mycket välkomna.

Om du undrar över något och vill veta mer kontakta ovan namn eller kansliet.​​​​​​​

Bankommitté

Anders Thomson
anders.thomson@ernstexpress.se

Andreas Jansson

Ekonomikommitté

Ewa Lövgren
Bernth Samuelsson
Andreas Jansson

Utbildningskommitté

Peter Westerlund
Håkan Lundgren
Bernth Sammuelsson

Tävlingskommitte´

Jan Westman
jan.westman@bahnhof.se
Jan Johansson

Juniorkommitté

Det ska vara roligt att spela golf!
Vi arbetar för en verksamhet där ungdomar får lära sig spela golf och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar

Verksamhetsplan Juniorkommitte´n Avesta Gk 2019.

Denna verksamhetsplan ska vara ett stöd för både juniorer och deras föräldrar så de vet vad de kan förvänta sig av klubben.

Vision
  • Arbeta för att få en verksamhet där så många ungdomar som möjligt får lära sig spela golf och/samt utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.
  • Behålla de juniorer som vi redan har samt utveckla dem ytterligare.
  • Öka juniorer i träning med 20%.
  • Rekrytera 20% mer tjejer som väljer att börja med golf och få in dom i träning.
  • Ytterligare öka antalet juniorer som väljer att spela tävlingar utanför hemmaklubben.
  • Få in mera föräldrar i verksamheten som stöd samt som hjälp vid träningar/tävlingar.
Värdegrund

Avesta Gk:s juniorkommitte vill på följande sätt formulera den värdegrund som juniorversamheten utgår från.
Ambitionen är att detta ska vara en ledstjärna för alla såväl för tränare, ledare, juniorer samt föräldrar!
  • Alla ska känna sig hemma och välkomna på golfklubben. Alla är olika och unika och det är någonting som vi accepterar och respekterar för alla har rätt att känna sig accepterad.
  • Det ska vara roligt att spela golf på Avesta Gk  och att vi gör det tillsammans både på träning,sällskapsrundor samt tävlingar.
  • Vi uppmuntrar juniorerna att skaffa egna erfarenheter genom att prova sina gränser. Vi ställer också krav på dem att alltid göra sitt bästa och försöka där försöket är viktigare än resultatet!
  • Det är viktigt att alla blir lyssnade till och att man lyssnar på andra.
  • Som vuxen på golfklubben finns man tillgänglig som stöd för de yngre.
  • Genom dessa punkter så ska man kunna känna en trygghet när man är på golbanan för den som känner trygghet har stora möjligheter att utvecklas både som golfare och människa.

Mats Martinsson
Monica Hermansson
Ola Lindbäck

Damkommitté

Malin Gustavsson
Karin Anderström
Lena Bryggare
Kersti Magnusson

Eva Tryggvesson
Marie Andersson
Carina Thomsson
Birgitta Westman

Seniorkommitté

​​​​​​​damer som fyller 50 år under verksamhetsåret, eller äldre, mycket välkomna.

Om du undrar över något och vill veta mer kontakta oss.

Huvuddelen av verksamheten består av

• Seniorserien
  • Deltagande i Dalagolfen, arrangerad av Dalarnas Golfförbund
  • Deltagande i Dala Senior Open, DSO, arrangerad av Dalarnas Golfförbund
  • Årliga möten med andra seniorer från olika klubbar bl.a. Högbo GK, hemma o borta, Sala/Heby GK hemma och Uppsala GK borta.
  • Seniorernas "Tre banor cup" spelas på Sala GK, Surahammar GK och på Hedemora GK
Vi eftersträvar att seniorseriens anmälningar skall göras i GIT ( Min golf). Det går även att anmäla sig direkt i klubbens kansli eller per telefon till kansliet tel. 0226-559 13. För vissa tävlingar kan det gälla anmälningslista.
Seniorernas verksamhetsplan/spelschema finns nu på klubbens hemsida under fliken tävling. Verksamhetsplanen samt övrig information, i förekommande fall, start och resultatlistor. Finns även i separat pärm placerad i korridor utanför omklädningsrummen.
Väl mött till en trevlig golfsäsong!

Seniorkommittén

Kontakta seniorkommittén