Nybörjare- Gröna Kortet

Vill du börja spela golf?Här välkommnar vi alla er som känner sig redo för att ta del av baskunskaperna inom golfen och en dag ha ett grönt kort så du kan spela på alla golfbanor. 

Vårt utbildningsprogram för våren 2022..

Du börjar med att gå en grundutbildning inom golfspelets alla moment. Det innebär att du kommer att förstå hur du skall träna in olika delar av spelet, allt från puttning till det långa spelet. Vi återkommer till det mera under själva passet. 

Vi har valt att köra både helg och några vardagar. . 

Steg 1
Ditt första steg in i golfen gör du genom att gå in på Svenska Golfförbundets portal för alla som vill börja spela golf. Här går du in och ser på filmer. Superbra sida och du får en bra start i golfen. Teoridelen ska vara klar innan du tar kursen.

​​​​​​Tryck här för teoridelen
  • Golfens olika slag
  • Fysträning
  • Idrottsplatsen
  • Golfvett och Golfregler
  • Testa dig själv så många gånger du vill på både regler och hur du golfar schysst.
När du genomgått alla momenten där har du klarat av steg 1, får du Golf-ID och du söker upp Avesta GK.

Steg 2
7 timmars träning i grupp, där instruktör utbildar dig i alla moment. 

Steg 3
Nu är du ute på banan och tränar på att spela golf. När du har klarat av banan på ett visst antal poäng så är du redo för Grönt Kort. Det kommer din markör att skriva under. Vi går igenom spelkraven under utbildningen. Målet är att få en bra utbildning och kunna glädjas åt spelet på banan. 

Steg 4
När du är klar med spelet så kommer du spela med ett HCP som motsvarar det resultatet du hade på banan. Du registrerar ditt resultat med din fadder med hjälp av ditt Golf-ID. Nu får klubben i dig i systemet och du spelar nu med ett HCP. 

Steg 5 
Anmäl dig till någon av kurserna.

Anmäl dig via mail till info@avestagk.se 

Detta ingår kurs i och Nybörjaremedlemskap 2023.